El Mecanoscrit Del Segon Origen Resum

El Mecanoscrit Del Segon Origen ResumL’AUTOR: MANUEL DE PEDROLO

Manuel de Pedrolo va néixer 50’one d’abril del 1918 a 50’Aranyó. VA ser un dels escriptors catalans més importants del segle 20. Va ser destacat com a novel·lista tot i que va cultivar molts gèneres com la poesia, el teatre, el periodisme.. En tots els seus gèneres intentava explicar el seu pensament, un món diferent amb una societat complexa i lliure.


50’alliberament de la dona és una constant en els seus escrits. La visió de l’escriptor anirà evolucionant al llarg de les seves obres. Les primeres reflecteixen la situació de repressió a què la dona es veu sotmesa. Les seves protagonistes són dones que es troben d’un ambient social patriarcal, que ni estudien ni treballen, en tot cas, les més modestes, només segueixen estudis primaris i d’altres d’específics per preparar-se a fer feines de suport a les tasques masculines.


També Pedrolo descriurà grans heroïnes. Ja en un camp marxista hullo haurà les dones-companya, que faciliten la realització dels seus homes com les dones soles que tiren endavant —en aquest cas, sense sexe— sense la presència d’un home. United nations clar exemple és 50’Alba, d’aquest llibre, que només necessita un home per tenir fills.


També va escriure sobre política comentant les
actuacions concretes del govern espanyol i sobre la política del govern de la Generalitat, amb el qual serà molt crític.


Malauradament, Manuel de Pedrolo va morir a Barcelona fifty’any 1990.

RESUM
Aquesta història comença quan, fifty’Alba, una adolescent que tornava de l’horta es va trobar un nens que pegaven un noi, en Dídac, només pel fet de ser negre.
Ella els va intentar separar i mentre estava renyint-los i demanant justificacions pels seus actes van apareixen uns plats voladors. I, de cop i volta, tot es va destruir i tothom va morir exceptuant 50’Alba i en Dídac.
Però no estaven del tot sols, també va sobreviure la Xica, united nations ocellet d’en Dídac. Com que van veure que en aquell poble no podien viure, van agafar tot el que podrien necessitar i es van dirigir cap al bosc. Allà, van
viure dins una cova. Al cap d’un temps, van descobrir que per allà a prop hello havia una masia i van anar-hi a viure. L’Alba i en Dídac sobrevivien com podien:
anaven a pescar, treien aliment dels arbres fruiters, buscaven dins les botigues…i, fins i tot, anaven a buscar medicaments a les farmàcies mig destruïdes. Una nit, van sentir united nations gran soroll, però no li van donar gaire importància i es van tornar a adormir. Al matí següent es van trobar una mena de rellotge fet malbé. Després d’hores analitzant-lo van deduir que procedia d’un altre món. Aleshores, també van descobrir que hi havia un ésser estrany amagat entre els arbres. Fifty’Alba, molt
espantada, va decidir matar-lo i el van enterrar. Després de tot això van decidir tornar a la cova per estar més segurs. Al cap d’united nations parells d’anys van decidir anar a Barcelona. Allà van trobar moltes biblioteques en bon estat i es van entretenir molt llegint llibres. Durant la seva estada per Barcelona van veure un cartell on how-do-you-do posava ‘’Aquí hi ha supervivents’’. També van decidir fer un documental molt extens en què van gravar el seu poble, Barcelona, el port.. Quan l’Alba ja tenia 18 anys van decidir agafar una barca i anar a explorar. Van arribar a un poblet on hello havia una colla de nois. L’alba i en Dídac, amb tota la bona intenció, van anar a parlar amb ells, però ells van atacar en Dídac i van intentar violar 50’Alba. Per sort, es van poder escapar i van continuar la seva ruta per el mar. En Dídac i la Marta van tenir relacions sexuals perquè consideraven que si no ho feien l’espècie humana s’extingiria. Van tenir united nations nen i el van anomenar Mar. Al cap d’un temps de tenir el nen, en Dídac va anar a la biblioteca. Allà li va caure el sostre i va morir. En aquells moments, fifty’Alba va decidir enterrar en Dídac i després de reflexionar durant molt temps va concloure que quan en Mar fos una mica més gran haurien de tenir un fill per tal de repoblar la Terra.

ANÀLISI PERSONATGES PRINCIPALS

L’Alba


és una noia que durant tot el llibre podem anar veient com va creixent, ja que passa de ser una adolescent de 14 a una noia de més de 18 anys que ha tingut un fill. Des de bon principi, el narrador ens explica que la fifty’Alba és una noia molt solidaria i gens racista ja que defensa a un nen que no coneix de res al qui estan pegant pel fet de ser negre. Ella és una nena valenta, que sap enfrontar tots els problemes i obstacles que li presenta la vida, sense por. També és astuta i sap que ha de fer en cada moment i és ella la que pren totes les decisions més importants.
Té les idees molt clares sobre els seus objectius i lluita per aconseguir-hi. El seu objectiu primary era tenir fills per a que l’espècie humana no south’extingeixi. El seu nom té un segon significat que és fifty’inici d’alguna cosa, en aquest cas de la nova humanitat.


En
Dídac, al principi de la història és un nen de eight anys durant la novel·la va creixent fins que va arribar als 12 anys, que és quan mort.
També és un noi intel·ligent però la pressa de decisions les deixa a l’Alba que fa el paper de mare i de responsable. Al començament de la història és una persona innocent però al llarg de la historia va madurant. Té un complex pel seu color de pell ja que sempre l’han jutjat per això. El seu nom ve de ‘’didàctica’’ que significa aprendre i madurar.

ACTUALITAT DE L’OBRA
Aquesta obra ha estat escrita fifty’any 1974 i va ser un gran èxit sobretot en el sector juvenil. Aquesta obra ha atret l’atenció del jovent sobretot pel seu paper en la cultura i la sexualitat que hi apareix.


Actualment,
due south’està fent el rodatge de la pel·lícula d’aquesta obra per la zona de Lleida i Tarragona. Aquest fet ha provocat un gran interès per part de la població pel llibre i ha produït fifty’augment de persones que se l’han llegit.

OPINIÓ PERSONAL
Considero aquest llibre molt interessant ja que redacta, mitjançant una història què passaria si el món southward’acabés i només quedessin ii persones. És interessant , però alhora hi ha capítols que molt llargs i es fa una mica pesada la lectura ja que el narrador no ens amaga res, és a dir, ens explica tot el que fan els personatges, què pensen, els seus desitjos sexuals…


També considero que és united nations llibre per reflexionar i considerar cada moment si les decisions que prenien els protagonistes eren correctes o no, si tu faries el mateix. I també és un llibre que motiva la gent a seguir els seus objectius com va fer l’Alba que, tot i que no ho va tindre gens fàcil, va decidir continuar fent la seva vida.


És un llibre original en què l’autor, a partir de la història d’Adam i Eva, intenta descriure com podria acabar la vida a la terra.


Suggereixo aquest llibre a persones que els agradi llegir i reflexionar sobre la vida i que es facin preguntes com:
d’on venim? com acabarem?…OMAIMA DRAIBIN 4t ESO A

El Mecanoscrit Del Segon Origen Resum

Source: http://bloclectura.blogspot.com/2014/06/mecanoscrit-del-segon-origen-de-manuel.html